Openingsuren beurs Brussel

Written By Lisa

Gepassioneerd over financiële planning en budgettering en deelt haar kennis graag met anderen. Ze gelooft dat iedereen de controle kan hebben over hun financiën door middel van slim budgetteren en verstandige beleggingsbeslissingen.

Als belegger wilt u natuurlijk weten wanneer u op de beurs kunt handelen. De Bel20 is de belangrijkste beursindex van België en is samengesteld uit de 20 grootste bedrijven van het land. In dit artikel geven we u een overzicht van de openingstijden van de Bel20-beurs, zodat u nooit meer voor verrassingen komt te staan.

Wat zijn de openingsuren van de Beurs van Brussel (BEL20)

De Bel20-beurs opent om 9 uur ’s ochtends (Belgische tijd) en sluit om 5:30 uur ’s middags (Nederlandse tijd). Dit betekent dat de beurs gedurende 8,5 uur geopend is voor handel op werkdagen. In het weekend en op feestdagen is de beurs gesloten.

Openingstijden op feestdagen

Op sommige feestdagen zijn de openingstijden van de Bel20-beurs gewijzigd. Hieronder vindt u een overzicht van de aangepaste openingstijden voor feestdagen:

 • Nieuwjaarsdag: gesloten
 • Paasmaandag: gesloten
 • Dag van de Arbeid (1 mei): gesloten
 • Hemelvaartsdag: gesloten
 • Pinkstermaandag: gesloten
 • Nationale Feestdag (21 juli): gesloten
 • O.L.V. Hemelvaart: gesloten
 • Allerheiligen: gesloten
 • Wapenstilstand (11 november): gesloten
 • Kerstavond: gesloten
 • Kerstdag: gesloten
 • Oudejaarsavond: gesloten

Aandelen kopen en verkopen op de Bel20-beurs

Nu u weet wanneer de Bel20-beurs geopend is, wilt u natuurlijk weten hoe u aandelen kunt kopen en verkopen op de beurs. Hiervoor heeft u een effectenrekening nodig bij een bank of een online broker. U kunt via deze effectenrekening orders plaatsen om aandelen te kopen of verkopen op de Bel20-beurs.

Let op: het handelen op de beurs brengt altijd risico’s met zich mee. Het is belangrijk om uzelf goed te informeren over de marktomstandigheden en om alleen te handelen met geld dat u kunt missen.

Overige tips

Wanneer u de Beurs van Brussel bezoekt, zijn er enkele zaken waar u rekening mee moet houden. Allereerst is het belangrijk om op tijd te komen, zodat u genoeg tijd heeft om eventuele formaliteiten af te handelen voordat de beurs opengaat. Houd er ook rekening mee dat er veiligheidscontroles worden uitgevoerd bij de ingang van de beurs, dus zorg ervoor dat u geen verboden voorwerpen bij u heeft.

Daarnaast is het goed om te weten dat de Beurs van Brussel verschillende handelszones heeft. Deze zones zijn onderverdeeld op basis van de handelsinstrumenten die er worden verhandeld. Het is dus belangrijk om van tevoren te weten in welke zone u moet zijn om de juiste aandelen of andere financiële instrumenten te verhandelen.

Ten slotte willen we u erop wijzen dat het verstandig is om voorafgaand aan uw bezoek aan de Beurs van Brussel voldoende onderzoek te doen naar de verschillende handelsinstrumenten die er worden verhandeld. Op die manier kunt u beter inschatten welke instrumenten voor u interessant zijn en welke niet.

Conclusie

De openingstijden van de Bel20-beurs zijn van groot belang voor beleggers. Door op de hoogte te zijn van de openingstijden, kunt u uw handelsstrategie hierop afstemmen en voorkomen dat u voor verrassingen komt te staan. Houd er rekening mee dat de openingstijden op feestdagen afwijken van de normale openingstijden. Wij raden u aan om uzelf goed te informeren over de marktomstandigheden voordat u gaat handelen op de beurs.