3 Handige tips om te besparen op je vakantie

Written By Lisa

Gepassioneerd over financiële planning en budgettering en deelt haar kennis graag met anderen. Ze gelooft dat iedereen de controle kan hebben over hun financiën door middel van slim budgetteren en verstandige beleggingsbeslissingen.

Alles wordt duurder, dus ook onze vakantie. Waar we tot jaren geleden met ons vakantiegeld nog een redelijk trip konden maken, is dit vandaag de dag natuurlijk allang niet meer het geval. Omdat we het allemaal toch fijn vinden om na een jaar hard werken er toch even tussenuit te kunnen, doen we er alles aan om een betaalbare reis te kunnen vinden. Toch zien we dat een groot deel van de mensen nog altijd te veel betaalt voor zijn of haar vakantie. Omdat je met slechts een paar handige tips flink kunt besparen op je vakantie, hebben wij er een aantal voor je op een rijtje gezet. Want laten we eerlijk zijn, ook jij wil graag zo voordelig mogelijk op vakantie, toch?

Boek je reis op tijd

Waar we in het verleden vaak zagen dat het zin had om te wachten op een last minute, kun je dit tegenwoordig beter andersom doen. Door vroeg te boeken heb je namelijk zelf de zekerheid dat je een vakantie boekt die aan je wensen voldoet en is het veel reisorganisaties er alles aan gelegen om ervoor te zorgen dat ze een stukje zekerheid hebben. Boek je dus een paar maanden voor vertrek, dan kan je dit al snel enkele honderden euro’s per persoon schelen. Natuurlijk hangt dit wel af van de periode waarin je reist, maar is het wel de moeite waard om even goed in de gaten te houden als je het ons vraagt.

Huur een auto

Bij veel mensen heerst nog altijd de gedachte dat het huren van een auto ontzettend duur is. Natuurlijk zit hier wel een prijskaartje aan, maar het zorgt er wel voor dat je voor vervoer verder geen kosten meer hebt. Zo huur je gemakkelijk een auto via easyterra, die vervolgens voor je op het vliegveld klaar staat. Zo kun je direct met je koffers in de auto en hoef je niet eerst te zoeken naar een bus die vervolgens nog eerst langs verschillende accommodaties moet rijden om mensen af te zetten. Daarbij komt ook dat je tijdens een regenachtige dag bijvoorbeeld een keer naar een plaatsje enkele tientallen kilometers verderop kunt rijden en je dus niet afhankelijk bent van de bus of een taxi.

Zoek lokale tentjes op

Wanneer we op vakantie gaan, dan mag een avondje uit eten natuurlijk niet ontbreken. Wil je het allemaal wat zuiniger aan doen, dan is het raadzaam om wat lokale tentjes op te zoeken. Dit is dan ook direct het voordeel van het huren van een auto. Stel je gaat een auto huren in Malaga, dan kun je gemakkelijk met de auto naar een naastgelegen plaatsje om daar vervolgens te genieten van wat heerlijke tapas bij een lokaal restaurant. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat dit je enorm kan schelen ten opzichte van een avondje uit eten aan de boulevard van Malaga zelf. Verstandig is wel om even online te kijken naar wat restaurants en vooral ook de recensies. Verblijf je in een hotel, dan weet de receptionist vaak ook wel waar je het lekkerste kunt eten.