Praktische tips om voordelig een auto te huren op vakantie

Written By Lisa

Gepassioneerd over financiële planning en budgettering en deelt haar kennis graag met anderen. Ze gelooft dat iedereen de controle kan hebben over hun financiën door middel van slim budgetteren en verstandige beleggingsbeslissingen.

Ga je op vakantie? Dan is de kans vrij groot dat je ook hebt nagedacht over het huren van een auto. Vooral wanneer je naar een plek gaat waar de afstanden tussen de verschillende steden wat groter zijn en de kosten voor een taxi flink kunnen oplopen. Het huren van een auto geeft je namelijk niet alleen de vrijheid om te gaan en staan waar en wanneer je maar wilt tijdens je vakantie, maar al bij aankomst. Zo kun je namelijk ook een auto huren die vervolgens voor je klaar staat op het vliegveld. Dit heeft als voordeel dat je niet eerst hoeft te wachten op de bus en dus direct je koffers kunt inladen en door kunt rijden naar je eigen accommodatie. Omdat het huren van een auto flink in prijs kan verschillen, hebben wij een aantal tips voor je, zodat je gemakkelijk en snel wat geld kunt besparen.

Vergelijk verschillende aanbieders

Tegenwoordig doen we alles online. Stel dat je op vakantie gaat naar Ibiza, dan is het fijn dat je een auto tot je beschikking hebt. Zo kan het namelijk zijn dat in Playa d’en Bossa bewolkt is, terwijl het 15 kilometer verderop helder is. Heb je dan een auto tot je beschikking, dan rijd je hier binnen een minuut of 20 naar toe. Maar voor het zover is, is het wel verstandig eerst even goed te kijken waar je een auto huurt. Online een auto huren op Ibiza geeft je de mogelijkheid om verschillende aanbieders en dus ook prijzen met elkaar te vergelijken. Zo kan het zijn dat je bij de een dus voordeliger uit bent dan bij de ander. Het enige waar je wel even rekening mee moet houden, is hoe het is geregeld met de verzekeringen. Bij de een zit het bij de prijs inbegrepen, terwijl het er bij de ander nog bij komt.

Bepaal hoeveel dag je een auto wilt huren

Stel dat je acht dagen naar Ibiza gaat, dan is het, als je het ons vraagt, zonde om voor 8 dagen een auto te huren. Bekijk bijvoorbeeld welke stranden of andere bezienswaardigheden je wilt zien en plan deze in een dag of drie. Niet alleen scheelt je dit een hoop tijd, aangezien je prima meerdere dingen op dezelfde dag kunt plannen, maar ook aanzienlijk wat geld. Je kunt je wel voorstellen dat het huren van een auto voor drie dagen een fractie is van de prijs van acht. Denk dus goed na over wat je wilt zien en hoe je dit het meest effectief kunt inplannen.

Kies voor een degelijke auto

Veiligheid gaat boven alles, maar het is zonde om een enorme auto te huren, terwijl je bijvoorbeeld met z’n tweeën bent. Een Fiat 500 kan dan ook prima en scheelt je ook nog eens flink in de kosten. Let daarbij wel op dat je in de bergen misschien beter voor een wat robuustere auto kunt kiezen, maar is het onzin om te kiezen voor een enorm auto, terwijl dat niet noodzakelijk is.