Infoscore, een echt incassobureau of wolf in schaapskleren?

Written By Lisa

Gepassioneerd over financiële planning en budgettering en deelt haar kennis graag met anderen. Ze gelooft dat iedereen de controle kan hebben over hun financiën door middel van slim budgetteren en verstandige beleggingsbeslissingen.

Infoscore is een van de vele incassobureaus in Nederland, maar het is belangrijk om te weten of ze echt en transparant werken. Hieronder vindt u enkele manieren om dit te achterhalen:

 • Controleer hun vergunningen: Een echt incassobureau moet over de juiste vergunningen beschikken.
 • Bekijk hun reputatie: Lees online beoordelingen en recensies om te zien hoe andere mensen over Infoscore denken.
 • Informeer naar hun tarieven en werkwijze: Een echt incassobureau zal transparant zijn over hun tarieven en werkwijze.
 • Neem contact op met de AFM: De AFM houdt toezicht op incassobureaus en kan u helpen bij het bepalen of Infoscore een echt incassobureau is.

In het algemeen is het belangrijk om uit te zoeken of een incassobureau echt en transparant werkt, voordat u hen inschakelt voor uw incassoproblemen. Als u twijfelt over Infoscore, is het verstandig om contact op te nemen met de AFM en verder onderzoek te doen naar hun reputatie en werkwijze.

Echte incasso en de meest betrouwbare incassobureaus

Het vinden van een echt en betrouwbaar incassobureau is cruciaal als u wilt zorgen voor een soepele afhandeling van uw incasso’s. Er zijn echter veel incassobureaus op de markt, waardoor het moeilijk kan zijn om het juiste bureau te vinden. In dit artikel bespreken we de belangrijkste factoren waar u op moet letten bij het kiezen van een incassobureau, zodat u kunt zorgen voor een efficiënte en effectieve incasso.

Wat is een incassobureau en hoe werkt het?

Een incassobureau is een bedrijf dat zich bezighoudt met het incasseren van uitstaande schulden voor andere bedrijven of particulieren. Het incassobureau zal proberen om de schuldenaar te overtuigen om de schuld te betalen, zonder de hulp van de rechter. Als dit niet lukt, zal het incassobureau overgaan tot gerechtelijke incasso.

Echte incassobureaus: hoe herken je ze en wat kun je doen?

Incassobureaus spelen een belangrijke rol bij het innen van openstaande bedragen van debiteuren. Echter, niet alle incassobureaus werken op een eerlijke en transparante manier. Het is daarom belangrijk om te weten hoe je echte incassobureaus kunt herkennen en wat je kunt doen als je te maken krijgt met een incassobureau dat niet eerlijk werkt.

Kenmerken van een echt incassobureau

Een echt incassobureau zal altijd werken volgens de wet en regels die zijn vastgesteld door de overheid. Ze zullen bijvoorbeeld transparant zijn over hun tarieven en de manier waarop ze werken. Ze zullen ook altijd eerlijk communiceren met zowel de schuldeiser als de debiteur. Hieronder vindt u enkele belangrijke kenmerken van een echt incassobureau:

 • Transparantie over tarieven en werkwijze
 • Eerlijke communicatie met alle betrokken partijen
 • Werkzaam volgens de wet en regels vastgesteld door de overheid
 • Klantgerichtheid en een goede klantenservice

Hoe herken je een niet-echt incassobureau?

Er zijn enkele tekenen waar u op kunt letten om te bepalen of een incassobureau niet echt is. Hieronder vindt u enkele van deze tekenen:

 • Onrealistische beloften over snelle oplossingen
 • Onduidelijkheid over tarieven en werkwijze
 • Onbehoorlijk gedrag of bedreigende communicatie
 • Ontbreken van vergunningen of andere verplichte documenten

Wat kun je doen als je te maken krijgt met een niet-echt incassobureau?

Als u te maken krijgt met een incassobureau dat niet echt werkt, is het belangrijk om snel actie te ondernemen. Hieronder vindt u enkele stappen die u kunt ondernemen:

 1. Maak aangifte bij de politie: Dit is vooral belangrijk als u bedreigd wordt door het incassobureau.
 2. Neem contact op met de Autoriteit Financiële Markten (AFM): De AFM houdt toezicht op incassobureaus en kan u helpen bij het oplossen van het probleem.
 3. Maak gebruik van uw rechten: Bijvoorbeeld uw recht op informatie en uw recht om bezwaar te maken tegen de acties van het incassobureau.

Hoe kiest u het juiste incassobureau?

Er zijn een aantal belangrijke factoren waar u op moet letten bij het kiezen van een incassobureau, waaronder ervaring, professionaliteit, transparantie en kosten.

Ervaring en professionaliteit

Het is belangrijk om te kiezen voor een incassobureau met voldoende ervaring en professionaliteit. Een incassobureau met veel ervaring heeft waarschijnlijk al veel soortgelijke incasso’s afgehandeld, waardoor ze in staat zijn om u snel en efficiënt te helpen. Bovendien moet het incassobureau over de juiste kennis en middelen beschikken om uw incasso’s succesvol af te handelen.

Transparantie

Transparantie is ook erg belangrijk bij het kiezen van een incassobureau. Zorg ervoor dat u begrijpt hoe het incassobureau werkt, hoe ze hun kosten bepalen en hoe ze uw incasso’s zullen afhandelen. Zorg er ook voor dat u duidelijke afspraken maakt met het incassobureau over de verwachte tijdspanne en kosten van de incasso.

Kosten

Tot slot is het belangrijk om de kosten van het incassobureau te overwegen. Veel incassobureaus rekenen een vast percentage van de incasso als hun vergoeding, dus zorg ervoor dat u begrijpt hoe de kosten zijn berekend. Vergelijk verschillende incassobureaus en kies het bureau dat de beste verhouding biedt tussen de kosten en de kwaliteit van de diensten. Zorg ervoor dat u altijd de volledige kosten op een rijtje hebt voordat u een beslissing maakt.

Hoe zorgt u ervoor dat uw incasso’s snel en efficiënt worden afgehandeld?

Nadat u het juiste incassobureau hebt gekozen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw incasso’s snel en efficiënt worden afgehandeld. Hieronder vindt u enkele tips om dit te bereiken:

 1. Zorg ervoor dat u alle benodigde informatie en documenten hebt. Dit omvat onder andere informatie over de schuldenaar en de uitstaande schuld.
 2. Maak heldere afspraken met het incassobureau over hoe ze uw incasso’s zullen afhandelen.
 3. Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van de voortgang van uw incasso’s. Het incassobureau zou regelmatig rapporten moeten verstrekken over de voortgang van de incasso.
 4. Blijf communiceren met het incassobureau. Als er problemen of veranderingen optreden, moet u het incassobureau hiervan op de hoogte stellen.