Rabobank directpakket vs. basispakket

Written By Lisa

Gepassioneerd over financiële planning en budgettering en deelt haar kennis graag met anderen. Ze gelooft dat iedereen de controle kan hebben over hun financiën door middel van slim budgetteren en verstandige beleggingsbeslissingen.

Als je op zoek bent naar een bankrekening bij de Rabobank, zul je al snel merken dat ze verschillende opties aanbieden. Twee van de meest populaire keuzes zijn het Rabobank Directpakket en het Rabobank Basispakket. Maar welke van deze twee past het beste bij jouw financiële behoeften? In deze blog gaan we de Directpakket en het Basispakket van de Rabobank vergelijken, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Het Rabobank Directpakket

Laten we beginnen met het Rabobank Directpakket. Dit pakket is ontworpen voor mensen die hun bankzaken graag online regelen en profiteren van een breed scala aan diensten en functies. Hier zijn enkele kenmerken van het Directpakket:

1. Online bankieren

Een van de belangrijkste kenmerken van het Rabobank Directpakket is de nadruk op online bankieren. Met dit pakket kun je al je bankzaken regelen via de Rabo App en Rabo Online Bankieren. Dit betekent dat je altijd en overal toegang hebt tot je rekeninginformatie, transacties kunt uitvoeren en betalingen kunt doen.

2. Betaalpas en Rabo Wallet

Bij het Directpakket ontvang je een Rabo Wereldpas, waarmee je wereldwijd kunt betalen en geld kunt opnemen bij geldautomaten. Bovendien kun je je betaalpas toevoegen aan de Rabo Wallet, een handige app waarmee je contactloze betalingen met je smartphone kunt doen.

3. Extra diensten

Het Directpakket biedt ook enkele extra diensten, zoals de mogelijkheid om een creditcard aan te vragen en gebruik te maken van Rabo Alerts, waarmee je direct op de hoogte wordt gebracht van belangrijke transacties op je rekening.

4. Kosten

Aan het Rabobank Directpakket zijn wel kosten verbonden. Je betaalt een maandelijkse bijdrage voor het gebruik van dit pakket. De exacte kosten kunnen variëren, dus het is raadzaam om de actuele tarieven op de Rabobank website te raadplegen.

Het Rabobank Basispakket

Laten we nu eens kijken naar het Rabobank Basispakket. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit pakket bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een eenvoudige en voordelige bankrekening zonder al te veel extra’s. Hier zijn enkele kenmerken van het Basispakket:

1. Eenvoudig bankieren

Het Rabobank Basispakket biedt een eenvoudige bankervaring. Je ontvangt een betaalpas waarmee je in Nederland kunt betalen en geld opnemen bij geldautomaten. Je hebt ook toegang tot Rabo Online Bankieren.

2. Lage kosten

Een van de grootste voordelen van het Basispakket is de lage maandelijkse bijdrage. In vergelijking met het Directpakket zijn de kosten aanzienlijk lager, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor mensen die willen besparen op bankkosten.

3. Beperkte extra’s

Het Rabobank Basispakket biedt minder extra’s dan het Directpakket. Je hebt bijvoorbeeld geen toegang tot een creditcard en kunt geen gebruik maken van de Rabo Wallet. Dit pakket is gericht op de essentiële bankdiensten zonder franje.

4. Mogelijkheid tot uitbreiding

Hoewel het Basispakket op zichzelf vrij eenvoudig is, kun je ervoor kiezen om extra diensten toe te voegen aan je rekening, zoals een creditcard of een spaarrekening, als dat beter bij je behoeften past.

Welk pakket past bij jou?

Nu je een beter inzicht hebt in de kenmerken van zowel het Rabobank Directpakket als het Rabobank Basispakket, is het tijd om te beslissen welk pakket het beste bij jou past. Hier zijn enkele overwegingen die je kunnen helpen bij je beslissing:

Kies het directpakket als

 1. Je houdt van online bankieren: Als je graag al je bankzaken online regelt en gebruik maakt van moderne banktoepassingen, is het Directpakket wellicht de beste keuze voor jou.
 2. Je wilt extra functies: Het Directpakket biedt toegang tot extra diensten, zoals een creditcard en Rabo Wallet, die handig kunnen zijn als je meer functionaliteit wilt.
 3. De kosten geen doorslaggevende rol spelen: Hoewel het Directpakket kosten met zich meebrengt, kan de toegevoegde waarde van de extra functies de kosten rechtvaardigen voor sommige mensen.

Kies het basispakket als

 1. Je eenvoudige bankdiensten nodig hebt: Als je gewoon een basisbankrekening wilt zonder al te veel toeters en bellen, is het Basispakket een goede keuze.
 2. Je wilt besparen op bankkosten: Het Basispakket heeft lagere maandelijkse kosten dan het Directpakket, wat het ideaal maakt voor mensen die op zoek zijn naar kostenbesparingen.
 3. Je hebt geen behoefte aan extra diensten: Als je geen behoefte hebt aan een creditcard of andere extra’s, dan is het Basispakket voldoende om aan je bankbehoeften te voldoen.

Welke Rabo pakketten zijn er?

Rabobank biedt verschillende pakketten en diensten aan om aan de diverse behoeften van hun klanten te voldoen. Hier zijn enkele van de belangrijkste Rabobank pakketten en diensten die tot mijn kennis tot september 2021 beschikbaar waren:

 1. Rabobank Basispakket: Zoals eerder besproken, is dit een eenvoudig bankpakket met basisbankdiensten tegen lage kosten.
 2. Rabobank Directpakket: Dit pakket richt zich op online bankieren en biedt toegang tot extra functies zoals een creditcard en Rabo Wallet.
 3. Rabo Studentenpakket: Speciaal ontworpen voor studenten, biedt dit pakket bankdiensten met extraatjes zoals een gratis creditcard en een studentenlimiet.
 4. Rabobank Totaalpakket: Dit pakket biedt uitgebreidere bankdiensten, inclusief een creditcard en een doorlopend krediet.
 5. Rabo InternetSparen: Dit is een spaarrekening waarmee je online kunt sparen tegen een variabele rente.
 6. Rabo JongerenRekening: Een rekening speciaal voor jongeren, inclusief een betaalpas en online bankieren.
 7. Zakelijke Rabo-pakketten: Rabobank biedt ook diverse zakelijke bankpakketten voor ondernemers en bedrijven, zoals het Rabo Zakelijk Basispakket en het Rabo Zakelijk Totaalpakket.

Zowel het Rabobank Directpakket als het Rabobank Basispakket hebben hun eigen unieke kenmerken en voordelen. De keuze tussen deze twee pakketten hangt af van je persoonlijke financiële behoeften en voorkeuren. Overweeg je bankgedrag, de gewenste functies en je budget bij het nemen van je beslissing. Het is ook een goed idee om contact op te nemen met de Rabobank voor meer informatie en om de meest actuele tarieven en voorwaarden te bespreken. Ongeacht welk pakket je kiest, de Rabobank staat bekend om haar betrouwbare bankdiensten en klantgerichte aanpak, dus je kunt erop vertrouwen dat je financiële belangen in goede handen zijn.